Selecteer een pagina

Granola

Home Made Granola.

Iets waar ik dol op ben is de chocolade Granola van Eat Natural.
Alleen zo’n pak van 400 gram ging er rap doorheen toen onze 2 kids het ook ondekte.

Nu probeerde ik dus creatief te zijn om dit zelf te maken en hoe makkelijk is het het wel niet om ingredienten te kopen die jij lekker vind toe te voegen en het in de oven te schuiven.

plus punt eraan je huis ruikt heerlijk.

Ik ben sinds de diagnose van Milan het recept gaan aanpassen zodat er minder koolydraten in zaten. Er ging voor de kinderen wel wat meer honing in destijds maar dit vervang ik achteraf bij het opdienen met zoetstof.
Pas de honing dus gerust aan na smaak.

Wat heb je nodig.

  • Havermout 500 gram
  • Cacaopoeder 100 gram
  • zonnebloem of kokosolie 100 gram
  • zonnebloem pitten 100 gram
  • pompoenpitten 100 gram
  • honing 44 gram

optioneel kan je ook wat kokosrasp eraan toevoegen en dus de honing aanpassen als je van wat zoeter houdt.

Bereiding

Ik meng vooraf eerst de havermout  met de cacao zodat de havermout al bedekt is met de chocolade.

Daarna voeg ik de zonnebloem olie toe en de honing en dit meng ik goed door.

Als alles goed gemeng is gaan hier de zaden bij.

Dit hussel ik goed door elkaar en gaat daarna in een voorverwarde oven van 200 graden zo’n 20 min.

Om de 5 min hussel ik het wat om zodat mijn granola niet verbrand.

Laat het goed afkoelen en geniet van een heerlijk bakje vers gemaakte granola.

Koolydraten: 20,3
Energie: 250,2 
vetten: 14,5
verzadigde vetten: 2,6
Eiwit: 7,3
Vezels: 4,8
Zout: 0,0

Portie van 50 gram

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join

Work With Me